Seychelles szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése!

Hasznos információk: Seychelles

 

 

Elhelyezkedés

Kelet- Afrika partjain, az Indiai-óceánban található a szigetállam.

 

Fővárosa

Victoria

 

Szigetek

A három legjelentősebb Mahé, Praslin, La Digue mivel közel helyezkednek el egymáshoz ezért érdemes mindegyiket meglátogatni, erre alkalmas a komp.

A szigetek közöti közlekedés legelterjedtebb módja a katamarán.

 

 

 

 

 

Éghajlat

Az egyenlítőhöz közel fekszenek a szigetek, ennek eredménye, hogy egészévben kiegyensúlyozott az időjárás, nincsenek évszakok csak kicsit szelesebb, esősebb és szárazabb időszakok.

A levegő hőmérséklete 24- és 32 fok között mozog, nagyon ritka esetekben tér el ezektől az értékektől. Az óceán hőmérséklete pedig 26 és 31 fok között mozog. Az időjárásra leginkább a monszun szél van hatással, ennek irányától függ víz hőmérséklete és a hő érzet is.

Novembertől- áprilisig tartó időszakba a levegő valamivel melegebb és párásabb.

Májustól a víz hőmérséklete lehűl 26 fok körülire és az időjárás is szelesebb ezért az óceán is hullámosabb.  Ilyenkor ideális a szörfözni és vitorlázni vágyóknak. Szeptembertől újra elérheti akár a 30 fokot is.

A december közepétől január közepéig tartó időszakban, a napokon át tartó esős időjárás is elképzelhető.

 

Világörökségi helyszínek

 

Praslin-on található Vallée de Mai természetvédelmi terület, amit még földiédenkertnek is szoktak nevezni.

 

   

 

Aldabra- korallzátony: A világ egyik legnagyobb atollja található itt, mivel a sziget rendkívül elszigetelt és nehezen megközelíthető ezért szinte teljesen érintetlen. 152.000 óriásteknős otthona, ez a faj a világon a legnagyobb populációban itt él.

 

   

 

Házasulandók, nászutasok számára a legideálisabb választás: Silhouette szigete!

 

Szükségespapírok listája itt megtalálható: http://www.seychelles.hu/hazassagkotes

 

 

Elfogadott valuta

 

Az eurót és a dollárt is elfogadják, de a legtöbbhelyen kártyás fizetésre is van lehetőség. Illetve a helyi fizetőeszköz a Seychelle-i rúpia (SRC) használatával is lehet fizetni.

 

Beszélt nyelv

 

angol, francia, kreol

A kreol nyelv alapja a francia, hatással volt még rá az angol és még pár nyelv volt rá hatással. A seychollois nyelvhez a Mauritiuson használt kreol hasonlít a legjobban.

 

Kultúra

 

Igazi trópusi sziget. Harmóniában élnek a természettel, a békés egymásmellet élés hívei, meghatározó eleme a mindennapoknak. Ebben a kényelmes életvitelben leginkább az afrikai elemek tűnnek ki a különböző kultúrák keveredéséből. Gyerekek számára is ideális ez a paradicsomi környezet.

 

   

 

Gasztronómia

 

A környező Indiai-óceán halaiból készülnek az ételek, a köret rizsből, zöldségekből és gyümölcsökből áll össze. Az ételek különleges ízvilágát az egyik legjellegzetesebb fűszer a curry segítségével készítik el. A legnépszerűbb halétel a grillezett Red Snapper.

 

   

 

 

Éttermi árak (2019-es)

 

Seychelles szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelles szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelles szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelles szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelles szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelles szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelles szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelles szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelles szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelles szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelles szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelles szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése!