Seychelle-szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése!

Hasznos információk: Seychelle

 

 

Elhelyezkedés

Kelet- Afrika partjain, az Indiai-óceánban található a szigetállam.

 

Fővárosa

Victoria

 

Szigetek

A három legjelentősebb Mahé, Praslin, La Digue, mivel közel helyezkednek el egymáshoz, ezért érdemes mindegyiket meglátogatni, erre alkalmas a komp.

A szigetek közöti közlekedés legelterjedtebb módja a katamarán.

 

 

 

 

 

Éghajlat

Az egyenlítőhöz közel fekszenek a szigetek, ennek eredménye, hogy egész évben kiegyensúlyozott az időjárás, nincsenek évszakok, csak kicsit szelesebb, esősebb és szárazabb időszakok.

A levegő hőmérséklete 24 és 32 fok között mozog, nagyon ritka esetekben tér el ezektől az értékektől. Az óceán hőmérséklete pedig 26 és 31 fok közötti. Az időjárásra leginkább a monszun szél van hatással, ennek irányától függ a víz hőmérséklete és a hőérzet is.

Novembertől áprilisig tartó időszakban a levegő valamivel melegebb és párásabb.

Májustól a víz hőmérséklete lehűl 26 fok körülire, és az időjárás is szelesebb, ezért az óceán is hullámosabb.  Ilyenkor ideális a szörfözni és vitorlázni vágyóknak. Szeptembertől újra elérheti akár a 30 fokot is.

A december közepétől január közepéig tartó időszakban, a napokon át tartó esős időjárás is elképzelhető.

 

Világörökségi helyszínek

 

Praslin-on található Vallée de Mai természetvédelmi terület, amit még földi édenkertnek is szoktak nevezni.

 

   

 

Aldabra- korallzátony: A világ egyik legnagyobb atollja található itt, mivel a sziget rendkívül elszigetelt és nehezen megközelíthető, ezért szinte teljesen érintetlen. 152.000 óriásteknős otthona, ez a faj a világon a legnagyobb populációban itt él.

 

   

 

Házasulandók, nászutasok számára a legideálisabb választás: Silhouette szigete!

 

Szükséges papírok listája itt megtalálható: http://www.seychelles.hu/hazassagkotes

 

 

Elfogadott valuta

 

Az eurót és a dollárt is elfogadják, de a legtöbb helyen kártyás fizetésre is van lehetőség. Illetve a helyi fizetőeszköz a Seychelle-i rúpia (SRC) használatával is lehet fizetni.

 

Beszélt nyelv

 

angol, francia, kreol

A kreol nyelv alapja a francia, hatással volt rá többek közt az angol. A seychollois nyelvhez a Mauritiuson használt kreol hasonlít a legjobban.

 

Kultúra

 

Igazi trópusi sziget. Harmóniában élnek a természettel, a békés egymás mellett élés hívei, meghatározó eleme a mindennapoknak. Ebben a kényelmes életvitelben leginkább az afrikai elemek tűnnek ki a különböző kultúrák keveredéséből. Gyerekek számára is ideális ez a paradicsomi környezet.

 

   

 

Gasztronómia

 

A környező Indiai-óceán halaiból készülnek az ételek, a köret rizsből, zöldségekből és gyümölcsökből áll össze. Az ételek különleges ízvilágát az egyik legjellegzetesebb fűszer, a curry segítségével készítik el. A legnépszerűbb halétel a grillezett Red Snapper.

 

   

 

 

Éttermi árak (2019-es)

 

Seychelle-szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelle-szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelle-szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelle-szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelle-szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelle-szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelle-szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelle-szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelle-szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelle-szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelle-szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése! Seychelle-szigetek- Kisokos, hogy könnyebb legyen a döntése!