Gasztronómiai túra

Középpontban a hal, a sajt és a méz
Szeged-Algyő-Szeged
 
Táv: kb 30 km ( kb 70% aszfaltút)
Időtartalm: 5-6 óra
Indulási időpont: reggel 9 óra
Nehézség: közepes
Kiinduló pont: Felső Tisza-Part ATIVIZIG

Melyik a legjobb halászlé?
Az örök vitát bárki eldöntheti, aki végigkóstolja a szegedi és Szeged környéki halászleveket.
Hogyan kapcsolódik össze a méz, a sajt és a hal?
Erre a kérdésre is válasz kap bárki, aki megteszi ezt a kerékpár túrát.
 
Program:
A túra folyamán megismerkedhetünk a Tisza szabályozása révén kialakított, a városokat és falvakat védő gát történetével, érdekességeivel.
Gyönyörködhetünk a csodálatos szántóföldekben,melyek minden évszakban, minden hónapban más-más színben pompáznak.
Algyő településén a mai napig az ország legnagyobb bányászati létesítménye működik a köolaj és a földgáz kitermelése révén. Ezt valószínűleg sokan tudják is.
De azt biztosan nem, hogy van olyan termelő, aki pasztőrözött tejből készült, tartósítószer és adalékanyag mentes kecske- és tehénsajtokat állít elő különböző ízesítésben. Lehet kóstolni, vásárolni a ZI-GI Kecskesajt manufatúrában., valamint mézet és virágport a Győrfi Méhészet termékei közül.
 
Sósra édes, édesre sós: Ebéd lehetőség a Halászcsárdában.
Ha bárkinek hiányzik még ezt követően az édes, akkor Cukrászda és Fagylaltozó is útba ejthető a visszaút megkezdése előtt.
A kiindulópontra való visszaérkezést követően ismét jöhet a sós!
 
Aki igényli a plusz kalóriát, az egy újabb halászlével zárhatja a túrát, és így eldöntheti, hogy melyik a jobb.
De természetesen halas ételek sokaságát lehet kipróbálni bármely halászcsárdában.
 
Program ára vezetővel:
Felnőtteknek 3.500 Ft/fő
gyermekeknek 10 éves kor alatt: 2.500 Ft/fő
 
Kerékpár kölcsönzési lehetőség: 2.500 -5.000 Ft/nap típustól függően
Gasztronómiai túra Gasztronómiai túra Gasztronómiai túra Gasztronómiai túra Gasztronómiai túra